Éppen azon kezdtem mélázni ma a GAPSzerűen készített ételeket és a bevezető diéta kezdést tervezgetve, mi is történik majd a jó öreg koleszterin szintemmel, amikor megtaláltam ezt az előadás részletet.
Hát jó! Nagyon is!
Így legalább nem fogom elfelejteni, hogy a magas koleszterin szint jó, és nem az alacsony.
Mert: ha azt mind beszednénk, amit a háziorvos eddig felírt, akkor bizonyosan oda jutnánk a memóriazavarokban, hogy már nem is emlékeznénk rá, mire is volnának jók nekünk az állati zsírok.
De persze még akkor is volna egy csipet remény: miután már olyan rossz volna a memóriánk, hogy még a koleszterin csökkentő szert is elfelejtenénk bevenni, akkor szerencsére egy kicsit jobban lennénk a koleszterin szintünk enyhe emelkedésétől. Jaj, csak nehogy annyira, hogy megint eszünkbe jusson, hová tettük a „gyógyszerünket”!
Alig várom, hogy abból a gyönyörű szelet marhahúsból és jó kis velős csontból levest főzzünk, ami a hűtőben figyel!
Remélem néhány jó nagy tányér erőleves úgy megemeli majd a koleszterin szintünket, hogy örökké emlékezetes élményként íródik az agyunkba az a csodás illat, az a nagyszerű íz, az a leírhatatlanul selymes érzés a szánkban…
De erről bővebben majd később:-)