HTML

GAPSzerűen élni...

Megpróbáljuk! Eszünk, iszunk, jövünk, megyünk - élünk. Az elején kezdjük, apró lépésekben lendületesen haladunk az úton. Reményeink szerint napsütésben, friss levegőn, batyunkban gourmand útravalókkal. Máris nekiálltunk csomagolni...

Friss topikok

  • d.m.i.: Még valami eszembe jutott :) Csak csíraszámot és fajta-gazdaságot tekintve a sorrend nekem így ál... (2012.08.23. 18:37) Guglizzunk probiotikumot!

Címkék

...derűben, finoman, energikusan?

2012.04.23. 14:23 GAPSter

A méret a lényeg?

Címkék: gaps

nou camp.jpg

Utánakérdezem, ha már a belbecs kérdéskörében kavargunk:

A bőrünk felülete felnőtt korban nagyjából 1,6 -2 m2. Manapság már elég nagy gonddal odafigyelnünk arra, mit kenünk erre a két négyzetméterre, mert tudjuk: bizony, sokat számít a külcsíny!

A tüdőnk felülete (köszönhetően a léghólyagocskáknak) nagyjából 100 m2. Ez jó közelítéssel egy teniszpálya méretének felel meg. Van most már dohányzással kapcsolatos törvény, feketéllenek fenyegető feliratok a cigarettás dobozokon, és – ha tehetjük – azt is buzgón kerüljük, hogy mindenféle büdös, füstös, szmogos szörnyűségeket lélegezzünk be, mert tudjuk: bizony sokat árthat a várható élettartamunknak és az életminőségünknek egyaránt. (Oké, Kocsis szomszéd ezt még nem látja be, de harákol és fuldoklik is minden reggel a háza hátsó teraszán a cigarettától szegény pára.)

A bolyhokkal és mikrobolyhokkal növelt vékonybél felülete nagyjából 400 m2, azaz egy egész focipályára szükségünk volna, ha ki akarnánk teregetni a belbecsünket!

A kérdés már csak az: mennyire vigyázunk mi erre a belső focipályányi felületünkre? Törődünk-e vele, mi kerül rá, mi táplálja, mi károsítja? Gondolunk-e vele, mi jut felőle a keringésünkbe?

Csak remélni tudom, hogy igen, és hogy egyre többen…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gapster.blog.hu/api/trackback/id/tr254468938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása