HTML

GAPSzerűen élni...

Megpróbáljuk! Eszünk, iszunk, jövünk, megyünk - élünk. Az elején kezdjük, apró lépésekben lendületesen haladunk az úton. Reményeink szerint napsütésben, friss levegőn, batyunkban gourmand útravalókkal. Máris nekiálltunk csomagolni...

Friss topikok

  • d.m.i.: Még valami eszembe jutott :) Csak csíraszámot és fajta-gazdaságot tekintve a sorrend nekem így ál... (2012.08.23. 18:37) Guglizzunk probiotikumot!

Címkék

...derűben, finoman, energikusan?

2012.04.25. 14:25 GAPSter

Time of Cholesterol

Címkék: koleszterin gaps

kolesztime.jpg

 „Ismét Vera vendégeként vagyok itt, csak a helyszín változott, hat évvel ezelőtt még Rockville volt. Ismerkedem az új ház konyhájával, igyekszem mindennek a helyét megjegyezni.

Reggelire terítünk, keresem a hűtőben a margarint. Felbukkan emlékezetemben a réginek még a doboza is, kék volt és light.

S mit ad Isten, valóban ott volt. Szép, nagy darab, sárga vaj. Ti vajat esztek? – kérdem elképedve. De hát a vaj ... s mondanám, amit tőle hallottam legutóbb.

 A vajnak az idén sokkal jobb volt a sajtója, magyarázza Vera. A margariné már két éve rossz.

Hiába, a sajtó nagyhatalom, merengek, miközben élvezettel kenem a vajat a meleg English Muffinra. Még a szupermarketek végeláthatatlan pultjai közt bolyongó háziasszonyok választásába is bele tud szólni. Én meg itthon margarinon tengődöm már vagy tíz éve, úgy rám ijesztettek az Újvilágban.

Az amerikai sajtó – tapasztalatom szerint – elbánt már a cukorral, a sóval, a tojással, a vajjal, a roston sült húsokkal.

Most elsőként a vajat rehabilitálta. Mi ebből a tanulság? Nem kell ehamarkodni.

USA, Long Island, Woodbury, 1994

Janikovszky Éva írása,
a Magyar Konyha 1994/ 2 számban jelent meg.

koleszterintimezoom.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gapster.blog.hu/api/trackback/id/tr194472373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása