HTML

GAPSzerűen élni...

Megpróbáljuk! Eszünk, iszunk, jövünk, megyünk - élünk. Az elején kezdjük, apró lépésekben lendületesen haladunk az úton. Reményeink szerint napsütésben, friss levegőn, batyunkban gourmand útravalókkal. Máris nekiálltunk csomagolni...

Friss topikok

  • d.m.i.: Még valami eszembe jutott :) Csak csíraszámot és fajta-gazdaságot tekintve a sorrend nekem így ál... (2012.08.23. 18:37) Guglizzunk probiotikumot!

Címkék

...derűben, finoman, energikusan?

2012.04.27. 14:27 GAPSter

Marha jó alap

Címkék: koleszterin marha gaps

marha.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hentes csókos marhaszeletet adott, hátrament érte egészen a harmadik kamráig. Amikor mellé került egy háromba darabolt szép velős csont, meg is volt minden gyógyító alapanyag, amire vágytunk. A fűszertojásba a nagy fazék aljára a marhaszelet és a csontok mellé pottyant pár szem bors, néhány gerezd fokhagyma és négy egész babérlevél. Az egészet nyakon öntöttük hideg vízzel, szórtunk rá egy jó evőknél sót és fedő nélkül főzni kezdtük. Miután a víz felforrt, leszedtük a felszínén felgyűlt szürkés habot, majd lefedtük, s a legkisebb lángon 3 órára ott felejtettük.

Mire újra eszünkbe jutott, el is készült a csodás alaplé.

Meglehet, holnap majd főzünk bele némi leveszöldséget, de ma úgy élvezzük, ahogy a felejtés a fazekunkba kerítette.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gapster.blog.hu/api/trackback/id/tr884476794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása